بیمه بدنه خودرو هنگامی اهمیتش درک می شود که بدانیم با اتخاذ یک سیاست بیمه ای صحیح توانسته ایم ارزش کامل ماشین خود را حفظ کنیم.
شاید در ابتدای امر مالک خودرو فکر کند که پوشش بیمه بدنۀ ماشین تنها به چند مورد خاص محدود می شود ولی این نوع از بیمه حتی با وجود تعهدات حداقلی هم می تواند مشکلات بزرگی را هنگام رخداد حادثه از ما رفع کند.
میزان تعهدات بیمۀ بدنه خودرو شامل مواردی از این دست می شود:
در صورت سرقت ماشین، بیمه برای ارزش زمان خرید بیمه نامه آن میزان خسارت را جبران می کند.
بیمه بدنه به نسبت میزان پوشش برای جبران خسارتهای ناشی از برخورد با موانع، ماشین های دیگر، حیوانات و … حتی اگر مقصر این اتفاق خودِ شما باشید،به کمکتان خواهد آمد.
بیمه بدنه خودرو تمامی حوادث ناشی از بلایای طبیعی از قبیل سیل، زلزله، طوفان و… را در صورت درج در قرارداد اولیه پوشش می دهد.
اگر به موارد بالا اتفاق های عجیبی مثل آتش سوزی های کنار جاده ای، سقوط یک شی از آسمان، خرابکاری یک انسان نابکار (شکستن شیشه، خط انداختن روی رنگ ماشین و… ) یا حتی برخورد با یک حیوان وحشی در نیمه های شب در یک جادۀ برون شهری را اضافه کنیم متوجه اهمیت این نوع از بیمه نامه خواهیم شد.
بیمه بدنه مانند بسیاری از انواع بیمه نامه های دیگر دارای دو دسته پوشش اصلی و پوشش اضافی است. پوشش های اصلی یا همان پوشش پایه در بیمه بدنه با خرید بیمه نامه به صورت پیش فرض روی بیمه نامه منظور می شود ولی برای داشتن پوشش های اضافی باید مبالغ اضافی را پرداخت کرد.
پوشش های اصلی بیمه بدنه:
پوشش های اصلی این بیمه نامه شامل حادثه جزئی و کلی، آتش سوزی و سرقت کلی می باشد.
-حادثه
این پوشش خساراتی را که در اثر حادثه به خودرو وارد شود را جبران می کند. در این پوشش اگر خود راننده هم مقصر این اتفاق باشد، شرکت بیمه خسارت وارد شده به خودروی مقصر را پرداخت می نماید. از دیگر زیر مجموعه های این پوشش واژگونی و سقوط خودرو، برخورد اجسام خارجی به خودرو چه در حال حرکت و چه در حال سکون هستند که تحت پوشش می باشند.
-آتش سوزی
اگر حادثه ای برای خودرو اتفاق بیافتد که منجربه آتش سوزی شود با این پوشش جبران می شود، حتی اگر خودرویی در اثر برخورد صاعقه دچار آتش سوزی و انفجار شود تحت پوشش می باشد.
-سرقت پوشش سرقت
پوشش سرقت در بیمه بدنه به صورت دو حالت کلی می باشد سرقت کلی و سرقت جزئی. منظور از سرقت کلی، همان پوششی است که در پوشش های اصلی بیمه نامه منظور شده است، برای داشتن پوشش سرقت وسایل جانبی حتما باید پوشش اضافی روی بیمه بدنه خریداری شود، که در این حالت بیمه گذار می تواند قطعات و لوازم جانبی خودوری خود را تا سقف معینی بیمه کند.
پوشش های اضافی در بیمه بدنه:
داشتن این پوشش ها بر روی بیمه بدنه اجباری نیست و هر فرد بر اساس درخواست خود می تواند هریک از پوشش های اضافی را با پرداخت مبلغی اضافی، علاوه بر پوشش های خطرات اصلی روی بیمه نامه خود داشته باشد. این پوشش ها شامل:
-بلایای طبیعی
با داشتن این پوشش همه خسارات ناشی از بلایای طبیعی از جمله سیل و زلزله و طوفان تحت پوشش قرار می گیرد.
-پاشیده شدن رنگ و اسید و مواد شیمیایی
با داشتن این پوشش چنانچه رنگ و یا هر مایع شیمیایی روی بدنه خودرو ریخته شود، توسط بیمه بدنه جبران می شود. این پوشش از مواردی است که اغلب همه افراد روی بیمه بدنه خود خریداری می کنند.
-سرقت جزئی لوازم خودرو
همانطور که پیشتر گفته شد، سرقت کلی جز پوشش های اصلی بیمه نامه می باشد، چنانچه تمایل دارید که پوششی برای وسایل و لوازم جانبی خودروی خود داشته باشید حتما باید پوشش اضافی سرقت جزئی روی بیمه نامه خریداری شود تا بتوانید روی لوازم خودرویتان از جمله سیستم صوتی و رینگ و لاستیک خود داشته باشید.
-شکست شیشه
با داشتن این پوشش همه خسارات مربوط به شکسته شدن شیشه تحت پوشش قرار می گیرد. باید گفت که این مورد از پرطرفدارترین پوشش هایی می باشد که اغلب افراد روی بیمه بدنه خود خریدرای می نمایند. این نکته را باید مد نظر داشته باشیم که شیشه باید به تنهایی و بدون برخورد جسم خارجی مثلا به علت تغییر دما شکسته شود تا بتوان از این پوشش استفاده کرد، حتی اگر در تصادف شیشه خودروی شما شکسته شود باید بدانید که بیمه هیچ خسارتی را پرداخت نمی کند مگر اینکه این پوشش را در بیمه بدنه خریداری کرده باشید.
-هزینه رفت و آمد یا همان ایاب و ذهاب
چنانچه حادثه ای برای خودروی بیمه گذار اتفاق بیافتد که بیمه گذار نتواند از خودروی خود استفاده نماید، فرد می تواند هزینه روزانه ای که برای رفت و آمد پرداخت می کند را با داشتن این پوشش از شرکت بیمه دریافت کند. این مبلغ به صورت روزانه محاسبه شده و نرخ پرداخت آن در شرکت های بیمه متفاوت می باشد. نکته این که عدم دسترسی به خودرو به علت سرقت خودرو از استثنائات این پوشش است و این پوشش فقط مخصوص خودروهای سواری می باشد.
-پوشش نوسانات قیمت بازار
با توجه به افزایش ناگهانی قیمت خودرو و نوسانات قیمتی که در بازار خودرو اتفاق افتاده، این پوشش روی پوشش های بیمه بدنه اضافه شده، البته میزان این پوشش تا ۲۰ درصد مازاد سرمایه بیمه شده را تحت پوشش قرار می دهد. برای این مورد حتما ارزش واقعی خودرو را در زمان تکمیل فرم پیشنهاد به شرکت بیمه اعلام نمایید.
-پوشش ترانزیت
بر اساس شرایط بیمه بدنه، این بیمه نامه فقط در داخل کشور (داخل مرزهای جغرافیایی ایران)دارای اعتبار می باشد. اگر فردی هستید که با خودروی خود به خارج از کشور سفر می کنید بهتر است این پوشش را خریداری نمایید. نکته این که سرقت کلی و سرقت لوازم جانبی تحت پوشش نمی باشد.
-پوشش هزینه توقف
این پوشش برای خودروهای بارکش و اتوکار می باشد که اگر حادثه ای برای وسیله نقلیه اتفاق بیافتد که خودرو در تعمیرگاه متوقف شده باشد و بیمه گذار نتواند از خودروی خود استفاده نماید، با داشتن این پوشش خسارت روزانه خود را می تواند از شرکت بیمه دریافت نماید. البته میزان هزینه پرداختی بر اساس نوع خودرو و ظرفیت آن می باشد
-پوشش حذف استهلاک
این پوشش برای خودروهای سواری اعمال می شود که دارای تخفیف عدم خسارت ۴۵ درصد به بالا هستند. این پوشش توسط برخی از شرکت های بیمه ارائه می شود.
با توجه به اینکه بیمه بدنه در شرکت های مختلف بیمه دارای نرخ های متنوعی است، از طرف دیگر پوشش های اضافی متعددی که در بیمه بدنه وجود دارد، انتخاب بهترین بیمه بدنه و خرید این بیمه نامه را برای افرادی که اطلاعات کافی در رابطه با بیمه بدنه ندارند و اولین بار است که این بیمه بدنه را خریداری می کنند بسیار سخت است. حتما در خرید بیمه بدنه از کارگزار بیمه که توانا و مجرب می باشد کمک و مشاوره بگیرید تا بهترین نرخ را با بهترین شرایط بیمه ای برای خودروی خود داشته باشید.
- ۰۷ آبان ۱۳۹۶
- مقالات بیمه بدنه